اخبار ارز دیجیتال

پیشنهاد IMF،بانک جهانی و BIS، در افزایش پرداخت های فرامرزی روی CBDCها

صندوق بین المللی پول (IMF)، بانک جهانی(World Bank) و بانک تسویه حساب بین المللی(BIS) ، مطالعه گسترده ای در مورد استفاده از ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) برای پرداخت های فرا مرزی انجام داده اند. گزارش آنها به G20 حاکی از آن است كه پرداخت های فرامرزی “می تواند حاصل شود … تا زمانی كه كشورها با هم كار كنند.”

کمیته پرداخت ها و زیرساخت های بازار (The Committee on Payments and Market Infrastructures)، مرکز نوآوری BIS ، صندوق بین المللی پول و بانک جهانی، در 9 جولای(18 تیر) گزارش مشترکی را به G20 با عنوان “ارزهای دیجیتال بانک مرکزی برای پرداخت های فرا مرزی” منتشر کردند.

این گزارش توضیح می دهد که “پرداخت های فرا مرزی معمولاً به دلیل هزینه زیاد، سرعت کم، دسترسی محدود و شفافیت ناکافی، مورد انتقاد قرار می گیرند.” برای مقابله با این چالش ها، کشورهای G20، نقشه راه را در اکتبر سال گذشته(مهر 1399) تأیید کردند و توسط هیئت ثبات مالی (FSB) و سایر سازمانهای تنظیم کننده استاندارد مربوطه، توسعه داده شد.

جنبه های مختلف ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) در این گزارش مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت که شامل طرح های داخلی و بالقوه، تفکر فعلی بانک مرکزی در مورد مزایا و خطرات احتمالی استفاده از CBDC برای پرداخت های فرا مرزی میباشد.

گزارش ادعا می کند که پرداخت های فرا مرزی پیشرفته “می تواند از طریق درجات مختلفی از انسجام و همکاری، حاصل شود”. “این تجزیه و تحلیل، هم نیاز به همکاری چند جانبه در مورد عواقب امور مالی کلان و هم اهمیت همکاری بین CBDC ها را مشخص می کند.”

طبق نتیجه گیری اصلی گزارش مشترک:

ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) تا زمانی که کشورها با هم کار کنند، توانایی افزایش کارایی پرداخت های فرا مرزی را خواهند داشت.”

در حال حاضر بسیاری از بانکهای مرکزی در حال بررسی ریسکها، مزایا و طرحهای مختلف CBDC هستند. جزئیات این گزارش حاکی است تاکنون هیچ حوزه قضایی، CBDC را راه اندازی نکرده است و بسیاری از تصمیمات مربوط به طراحی و سیاست هنوز حل نشده است. برخی از بانک های مرکزی مانند چین، در حال حاضر در مرحله آزمایش هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا