اخبار ارز دیجیتال

جنگ سرد چین و آمریکا…صنعت بلاک چین و ارزهای دیجیتال

یکی از مناطق جنگ سرد فناوری آمریکا و چین که اخیراً در حال گرم شدن است، صنعت رمزنگاری محسوب می‌شود. مساله این است که چه کسی بر صنعت بلاک چین و ارزهای دیجیتال تسلط خواهد داشت.

کارآفرینان و متخصصان آمریکایی خود را به عنوان ارکان اصلی جامعه رمزنگاری تثبیت کرده‌اند. البته در مورد دولت ایالات متحده نمی‌توان این را گفت. در حالی که آمریکا رویکرد محتاطانه‌ای به دنیای بیت کوین، بلاک چین و فناوری دفتر توزیع غیرمتمرکز دنبال کرده است. می‌توان گفت در زیرساخت‌‌‌های صنعتی چین پیش قدم شده است.

تسلط چین بر استخراج بیت کوین

 

بیت کوین به عنوان یک شبکه جهانی غیرمتمرکز طراحی شده است که به هر کسی در هر مکان امکان شرکت در اجماع را می‌دهد. با این حال پس از بیش از یک دهه فعالیت حداقل در هنگام بررسی جامعه ماینرها نمی‌توان این را گفت.

در سال ۲۰۲۰، چین تقریباً ۸۰٪ از قدرت پردازش جهانی که شبکه بیت کوین را به پیش می‌راند کنترل می‌کرد. به این معنی که اکثر معاملات جهانی بیت کوین از طریق دستگاههای موجود در کشور انجام می‌شود.

 

دلیل؟ برق ارزان و دسترسی به جدیدترین و عالی‌ترین سخت افزارهای استخراج.

 

استخراج کنندگان بیت کوین در چین با تراکم زیاد در نزدیکی نیروگاه‌های ذغال سنگ یا برق آبی، به ویژه در مکان‌هایی مانند مغولستان داخلی و استان یوننان یافت می‌شوند.

این به ماینرها این امکان را می‌دهد تا هزینه‌های عملیاتی خود را به حداقل برسانند. بنابراین در جستجوی پاداش‌ها استخراج به واسطه نیروی عظیم. ارزان خود، توانی چند برابرنسبت به رقبا در مناطق گران قیمت انرژی دارند. با این حال، این مزیت می‌تواند توسط دولت چین برای اعمال نفوذ بر شبکه از طریق راه‌های دیگر نیز استفاده شود.

تاثیر تصمیمات دولت چین بر روی بازار ارز دیجیتال

 

امین گون سیرر، یک دانشمند رایانه‌ای ترکی-آمریکایی و مدیر عامل شرکت آوا لبز Ava Labs، یک شرکت تازه تأسیس غیرمتمرکز مالی، معتقد است که دولت چین می‌تواند ماینرها را مجبور کند تا در صورت تمایل معاملات برخی کیف پول‌ها را مسدود کنند.

ماراتون پتنت گروپ (Marathon Patent Group)، در مونتانا و داکوتای شمالی استخراج می‌کند. این شرکت در اوایل سال 2021 شاهد افزایش 9 برابری سهام خود بود. از طرف دیگر ریوت بلاک چین (Riot Blockchain)، رقیب این شرکت در خارج از ایالت نیویورک، نیز از سرمایه گذاری قابل توجهی برخوردار است.

در حالی که این شرکت‌ها سهم بازار خود را نسبت به استخراج بیت کوین افزایش داده‌اند، هنوز مسیری طولانی در پیش دارند. مغولستان داخلی، قطب استخراج کنندگان بیت کوین، ۸٪ از قدرت محاسباتی مورد نیاز برای اجرای بلاک چین جهانی را به خود اختصاص داده است. این بیشتر از میزان توان محاسباتی اختصاص یافته به بلاک چین در ایالات متحده در حال حاضر است.

“یک جنگ سرد جدید بین آمریکا و چین وجود دارد. این مسابقه ایجاد فضای مجازی در ساخت و کنترل سیستم‌ها و حاکمیت است که اقتصاد دیجیتال را قدرت می‌بخشد. “نوشت پریان بورینگ، رئیس اتاق تجارت دیجیتال ایالات متحده.

با کشیده شدن کشورها به دنیای ارزهای دیجیتال، آن‌هایی که می‌توانند بیشترین تأثیر را در جوامع استخراج مانند بیت کوین داشته باشند از مزایایی برخوردار خواهند بود.

کریس لارسن، بنیانگذار ریپل (Ripple)، در بخشی از نظر خود نوشت:

 

“حداقل 65 درصد استخراج ارز دیجیتال در چین متمرکز است. این بدان معنی است که دولت چین اکثریت لازم را برای کنترل این پروتکل‌ها دارد. این دولت می‌تواند به طور موثر معاملات را مسدود یا معکوس کند.”

 

 

وی در پایان گفت: “جنگ سرد فناوری بین آمریکا و چین آغاز شده – و ایالات متحده برنده نیست.” اما این تنها عرصه‌ای نیست که چین به دنبال سلطه بر آمریکا است.

یوان دیجیتال چین

 

ارزهای دیجیتال بانک مرکزی یا CBDC به موضوعی داغ برای چندین کشور در سراسر جهان، به ویژه چین تبدیل شده است.

یوآن دیجیتال در مرحله آزمایش پیشرفته است. اکنون بیش از ۱۰۰۰۰۰ نفر در چین در حال بارگیری یک برنامه تلفن همراه از بانک مرکزی هستند. این اپ به آنها امکان می‌دهد که تراکنش‌های کوچک دیجیتال دولتی را با مشاغل مختلف از جمله فروشگاه‌های چینی استارباکس و مک دونالد انجام دهند.

در همین حال، ایالات متحده هنوز در مراحل اولیه کشف ادراک عمومی‌نسبت به نسخه خود از ارز دیجیتال است.

اما آرزوهای چین برای ارز دیجیتالی خود – فراتر از دسترسی مستقیم به پرداهت‌‌‌های روزمرع شهروندانش است. هدف غایی آنها این است که سرانجام موقعیت برجسته دلار آمریکا به عنوان ارز ذخیره جهان را به چالش بکشد.

هیئت تحریریه فایننشال تایمز گفت: “توسعه سریع ارز دیجیتال بانک مرکزی در چین می‌تواند نظم پولی جهانی را برهم بزند.”

چین تاکنون پیروز جنگ سرد بلاک چین‌ها در برابر آمریکا بوده است

 

الکس تپسکات، نویسنده مشترک کتاب انقلاب بلاک چین (Blockchain Revolution) است. وی گفت: “چین در آستانه راه اندازی ارز دیجیتال خود است. این در حالی است که حداقل در مورد این موضوع، ایالات متحده قدم‌های اولیه را هم هنوز برنداشته است. دیدگاه این دو برای ارزهای دیجیتال بانک مرکزی نمی‌تواند تفاوت بیشتری داشته باشد. در حالی که ایالات متحده می‌خواهد از دلار آمریکا به عنوان ارز ذخیره جهانی محافظت کند، چین می‌خواهد مدل اقتصادی خود را در سراسر جهان صادر و کنترل داخلی را تقویت کند.”

در مورد اتفاقات اخیر در بازار هم شاهد اقدامات مشکوک چین هستیم. دولت چین با فشار آوردن به ماینرهای بیت کوین اصلی ترین ارز دیجیتال را هدف قرار داد. با این کار باعث سقوط بازار ارزهای دیجیتال که اکثر شرکت‌‌‌های آمریکایی در آن سرمایه گذاری کرده اند شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا