رپورتاژ اگهی

تاثیر احساسات بر ترید کردن

بازارهای سنتی، همواره با نوساناتی مواجه بوده‌اند اما وقتی صحبت از بازار ارزهای دیجیتال می‌شود، سطح دیگری از نوسان را شاهد هستیم. صعود و سقوط پروژه‌های ارز دیجیتال می‌توانند در چند دقیقه یا چند ساعت شکل بگیرد. سرعت تغییرات در بازار کریپتو بسیار بالاست و این موضوع، هم مضر است هم مفید. اگر شما به عنوان یک سرمایه گذار، مطالعه کافی در مورد چرخه‌های بازار داشته باشید و بتوانید احساسات خود را در مواقع بحرانی کنترل کنید، این تغییرات سریع به نفع شما خواهد بود.

اما کافی است شما به عنوان یک تریدر، از کنترل احساسات خود عاجز باشید از روی ترس یا طمع، از روی لجبازی یا امیدواری بی مورد، دست به معامله بزنید. در آن زمان است که ممکن است سرمایه‌تان را در کسری از ثانیه از دست دهید و ضررهای جبران‌ناپذیری متحمل شوید.

در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم که چه زمان یک سرمایه گذاری، سرمایه گذاری احساسی نامیده می‌شود و چه راه‌هایی برای جلوگیری از چنین معاملاتی وجود دارد؛ با ما در آبان‌تتر همراه باشید.

سرمایه گذاری احساسی چیست؟

این موقعیت را تصور کنید که شما وارد بازار نشده‌اید و با مشاهده روند بازار و اینکه دیگران در حال سود کردن‌اند، این حس به سراغتان می‌آید که دارید موقعیتی را از دست می‌دهید و حتماً باید خرید و فروشی انجام دهید. به چنین موقعیتی، ترس ازدست‌دادن یا FOMO می‌گویند.

ممکن است سخت به نظر برسد اما باید به عنوان یک تریدر موفق بتوانید احساسات خود را کنترل کنید و با زیروبم احساساتی که ممکن است در بازه‌های سود یا ضرر به سراغتان بیاید آشنا باشید. کنترل احساسات و شناخت روان‌شناسی بازار درست به اندازه دانش فنی و تکنیکال اهمیت دارد.

10 نکته‌ای که هر تریدر موفق باید بداند؛

همان‌طور که می‌دانید کنترل بازار، از دست ما خارج است. تنها کاری که لازم است انجام دهیم این است که در هر موقعیت، با کنترل احساسات خود و توجه به تحلیل‌ها، تصمیمی بگیریم که بهترین نتیجه را به دست آوریم. در این راستا سعی داریم به 10 نکته ضمنی که دانستنشان در روند ترید کردن به شما کمک می‌کند اشاره کنیم؛

  • پیاده‌روی کنید؛ تصویر رایجی که از تریدرها داریم، افرادی هستند که تمام روز به مانیتور خود خیره‌اند و فشار عصبی و اضطراب زیادی را تجربه می‌کنند. این فشار و اضطراب، قطعاً بر عملکرد شما نیز تأثیر می‌گذارد و ترکیب آن با خستگی جسمی، علاوه بر تحلیل بردن قوای شما، ممکن است منجر به این شود که تصمیمات نادرست بگیرید؛ پس گاهی به خود استراحت دهید، پیاده‌روی کنید و نفسی تازه کنید.
  • در کنار ترید کردن، کارهای خلاقانه انجام دهید؛ برای اینکه احساسات خود را در ترید کردن کنترل کنید، خوب است به برخی فعالیت‌های ضمنی نیز بپردازید؛ مثلاً آشپزی کنید، موسیقی گوش کنید یا بازی کنید.
  • فضای کاری خود را تغییر دهید؛ اینکه مدام در یک فضای تکراری باشید، می‌تواند بعد از مدتی شما را فرسوده کند. از فرصتی که ترید کردن به عنوان یک شغل فریلنسری در اختیارتان می‌گذارد استفاده کنید و به محیط کار خود تنوع بدهید. این موضوع قوای روانی شما را تقویت کرده و در مواقع حساس، به کنترل احساساتتان کمک می‌کند.
  • وقتی خشمگینید، کاری نکنید؛ گاهی ممکن است پیش‌بینی‌های شما در مورد یک معامله، مثلاً خرید و فروش سولانا درست از آب درنیاید. در این مواقع، یکی از احساساتی که طبعاً به سراغ شما می‌آید، خشم است. توجه داشته باشید که وقتی خشمگین هستید، حتماً باید دست نگه دارید. انجام یک معامله انتقام‌جویانه هرگز به نفع شما نخواهد بود. وقتی ضرر می‌کنید، برای بازگشت سرمایه‌تان باید زمان بگذارید، آرامش خود را بازیابید و به سراغ استراتژی‌های قوی‌تر بروید.
  • لجبازی نکنید؛ زمانی که در یک معامله ضرر می‌کنید، مصرانه و فقط به این دلیل که امید دارید، در یک موقعیت معاملاتی نمانید. لجبازی نکنید و قبول کنید که ضرر کرده‌اید و اصرارتان فقط باعث ضرر بیشتر خواهد شد.
  • توقف کنید؛ بی‌وقفه معامله کردن ممکن است شما را به سمت تصمیمات اشتباه سوق دهد. از پیش برای خود زمانی را برای توقف مشخص کنید و حتماً در آن زمان استراحت کنید. خواندن منابع معتبر و آشنایی با روان‌شناسی بازار در تعیین نقطه توقف کمک خواهد کرد.
  • سود و زیان را پیش بینی کنید؛ برای مثال اگر در یک روز قصد دارید کاردانو ترید کنید، از پیش محاسبات خود را در رابطه با سود و ضرر احتمالی انجام دهید و در پایان روز، نتایج به‌دست‌آمده را با پیش‌بینی‌های خود مقایسه کنید. این روند به شما کمک می‌کند استراتژی‌های واقع‌بینانه‌تری طراحی و اجرا کنید.
  • احتیاط یا ترس؟ طبیعی است که در ترید کردن، احتیاط لازم است و باید بنا بر منطق معاملات خود را پیش ببرید اما گاهی ممکن است ترس را با احتیاط اشتباه بگیرید. ترس می‌تواند مانع این شود که ریسک لازم را بپذیرید و معامله‌ای را که منطقی است انجام دهید. درهرصورت، مرز بین ترسیدن و احتیاط کردن باریک است؛ به همین دلیل باید موشکافانه به احساسات خود توجه کرده و آنها را کنترل کنید.
  • طمع نکنید؛ ممکن است زمانی که سود می‌کنید، طمع باعث شود در زمانی که لازم است معامله را متوقف کنید، به امید کسب سود بیشتر، باز هم در معامله باقی بمانید. به همین دلیل لازم است اولاً سود و زیان خود را پیش بینی کنید و بعد از آن، به زمان توقف توجه داشته و پایبند باشید.
  • تسلیم نشوید؛ این بیشتر بدان معناست که باید تعادل خود را حفظ کنید. تسلیم‌شدن، نقطه مقابل طمع کردن و هر دوی آنها، مضر هستند. ترید کردن کار دشواری است و ممکن است گاهی فکر کنید که اصلاً ارزشش را ندارد؛ اما با به‌کارگیری استراتژی‌های تکنیکال و کنترل مدیریت احساسات خود، حتماً می‌توانید به نتایج مثبتی دست یابید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا