اخبار کیف پول

۷ سوال متداول درباره کیف پول‌های ارزهای دیجیتال

در برخی مواقع کار کردن با کیف پول‌های ارزهای دیجیتال ممکن است گمراه کننده باشد و گاهی بعضی افراد در کار کردن با کیف پول بلاک‌چین (Blockchain.com) ، کیف پول jaxx ، کیف پول‌های تحت وب نظیر btc و … برایشان مشکل ایجاد می شود . ممکن است این مشکلات به دلیل آشنا نبودن با طریقه ی کار کیف پول‌ها و یا دانش کم در زمینه ی زبان انگلیسی به وجود آید . به ویژه اگر جدیدا با ارزهای دیجیتال آشنا شده‌ باشید ، شاید دچار مشکلاتی این چنینی شوید .

فرقی ندارد که مشکل شما در رابطه با ارزی نظیر بیت‌کوین است یا کاردانو ، آیوتا ، ریپل ، لایت‌کوین و… ، احتمالا مشکل شما به یکی از این موارد مربوط می شود .

کیف پول ارز دیجیتال

۱. تراکنش به کیف پول من وارد نشده است .

  • در صورتی که آدرس کیف پول‌ خود را به سایت یا فردی دادید تا ارز دیجیتال دریافت نمایید و بعد از انجام تراکنش هنوز ارز وارد کیف پول شما نگردیده ، به بررسی این چند مورد بپردازید :
  • آیا تراکنش واقعا توسط ارسال‌کننده به ثبت رسیده است ؟ ممکن است شما اشتباها فکر کردید مبلغی دریافت می‌کنید اما در حقیقت هیچ گونه تراکنشی فرستاده نشده است . شاید ادعای ارسال تراکنش درست نیست .
  • مدت زمان تایید تراکنش چقدر می باشد ؟ در برخی اوقات تایید تراکنش‌های بیت‌کوین (بسته به مقدار کارمزد) گاهی ۳۰ دقیقه الی ۱ ساعت زمان می برد . برای بعضی از ارزهای دیگر این مدت زمان خیلی پایین‌تر است . چک کنید فرستنده ی ارز ، زمان تایید تراکنش را مطرح کرده یا نه .
  • آیا ثبت آدرس کیف پول به درستی انجام شده است ؟ آدرس ارزهای دیجیتال با کاراکترها و حروف تصادفی ایجاد شده و بعضی اوقات با یک اشتباه کوچک آدرس به صورت ناقص در سایت یا کیف پول وارد می‌گردد . چک کنید که آدرس را به درستی ثبت یا ارسال کرده باشید .

طریقه ی بررسی وضعیت تراکنش

بیشتر مواقع بعد از انجام یک تراکنش ، آی‌دی تراکنش در اختیار شما قرار می‌گیرد . می‌توانید به منظور بررسی وضعیت تراکنش ، آن را در یک Explorer ثبت نمایید .

Explorer ها سایت‌هایی هستند که تراکنش‌ها و موجودی آدرس‌ها را می توانید در آنها ببینید . البته برای بعضی از ارزها نظیر Monero همچین اطلاعاتی موجود نیست . اما امکان بررسی وضعیت تراکنش‌ها و موجودی ارزهایی نظیر بیت‌کوین ، اتریوم ، ریپل ، لایت‌کوین و بسیاری از ارزهای دیگر با وارد نمودن آدرس کیف پول‌ یا آی‌دی تراکنش ، امکان پذیر است .

برای پیدا کردن اکسپلورر ارز موردنظر فقط آن را در گوگل جستجو کنید (مثلا Litecoin explorer)

می بایست به تاییدیه‌های تراکنش مورد نظرتان دقت کنید . اغلب برای بیت‌کوین ، بیشتر سایت‌ها و افراد ۳ تاییدیه را برای نهایی دانستن تراکنش کافی می‌دانند .

ممکن است این مورد در ارزها متفاوت باشد . به عنوان مثال بایننس برای نهایی دانستن Deposit اتریوم ، ۳۲ تاییدیه را لازم می‌داند .

بعد از فرستادن تراکنش تنها کاری که می توانید انجام دهید ، منتظر بودن برای تایید شدن تراکنش‌ها می باشد . مگر اینکه تراکنش در بلاک‌چین بدون تکلیف باقی بماند که در این صورت می‌توانید از شتاب‌دهنده‌های تراکنش (Transaction Accelerator) بهره بگیرید .

شتاب‌دهنده تراکنش سایتی است که به جای دریافت مبلغی معین ، تراکنش‌های بدون تکلیف برای تایید ارسال می‌کنند .

با این وجود در بیشتر مواقع یا تراکنش وارد کیف پول‌ شما می‌گردد یا به کیف پول فرستنده باز می‌گردد . می توان از چنین مشکلاتی با وارد کردن کارمزد تراکنش کافی ، جلوگیری کرد .

۲. موجودی کیف پول من به روز رسانی نشده است .

در برخی مواقع تراکنشی برای شما فرستاده می شود و از نظر فرستنده نهایی است اما شما چیزی در کیف پول‌ خود مشاهده نمی‌کنید .

در این مواقع بهترین روش این است که وضعیت تراکنش را در اکسپلورر چک نمایید . در صورتی کن تراکنش به میزان کافی تاییدیه داشت ، مشکل از کیف پول شما می باشد .

اگر از کیف پول نرم‌افزاری استفاده می کنید ، آن را رفرش کنید ، یا از آن خارج و دوباره وارد شوید .

با انجام کارهای ساده دیگری نظیر بررسی متصل بودن اینترنت یا vpn از نبود مشکل در اتصال اطلاع پیدا کنید .

کیف پول‌ خود را آپدیت کنید .

در صورتی که با کلیه ی این کارها بازهم موجودی خود را در کیف پول ندیه اید ، با بازیابی کیف پول‌ خود در یک نرم‌افزار دیگر ، مدیریت ارز را در نرم‌افزار جدید انجام دهید .

بازیابی کیف پول‌ها در نرم‌افزارهای دیگر از طریق وارد کردن کلید خصوصی ، Seed یا عبارت بازیابی(mnemonic phrase) ممکن است .

۳. رمز عبور کیف پول را از یاد برده ام .

معمولا کیف پول‌های نرم‌افزاری برای محافظت از اطلاعات محرمانه شخصی افراد ، ایمیل یا شماره تماسی از افراد دریافت نمی‌کنند .

اما شاید در این کیف پول‌ها ، رمز عبور برای وارد شدن به کیف پول یا برای فرستادن تراکنش قابل ثبت باشد .

متاسفانه در صورت فراموش کردن این رمز ، راهی برای برگشت آن وجود ندارد . اما اگر از کیف پول ، پشتیبان گرفته باشید می‌توانید موجودی‌تان را در یک کیف پول جدید بازیابی نمایید .

شایان ذکر است که در بعضی از کیف پول‌های آنلاین (مانند blockchain.com) بازیابی رمز امکان پذیر است .

۴. کیف پول از روی تلفن همراهم حذف شد .

در این وضعیت هم تنها راه بازگردانی موجودی ، کمک گرفتن از بک‌آپ می باشد . بنابراین تا اینجای کار حتما به خوبی اهمیت بک‌آپ گرفتن را متوجه شده اید .

با نصب کیف پول‌ها روی تلفن همراه یا دسکتاپ ، اولین کاری که باید انجام دهید گرفتن بک‌آپ است . به این دلیل که تلفن همراه در معرض خطر افتادن در آب ، شکستن ، ویروسی‌شدن و… قرار دارد . ممکن است رایانه شما به دلیل وجود بدافزار صدمه ببیند یا هر اتفاق دیگری رخ دهد .

۵. واردکردن Memo یا آی‌دی تراکنش را از یاد برده ام .

در فرستادن ارزهایی نظیر استلار و ریپل به بعضی آدرس‌ها وارد نمودن Memo یا آی‌دی لازم است . در صورتی که یک تراکنش بدون این موارد فرستاده شد ، می بایست از مقصد تراکنش پیگیر شوید که آیا می توان تراکنش را بازیابی کرد یا خیر .

ارسال ریپل و استلار به اکسچنج‌هایی نظیر بایننس ، Kucoin و پلتفرم‌های معاملاتی شبیه به آن ، تنها می بایست با وارد کردن آی‌دی صورت گیرد .

بعضی از این اکسچنج‌ها عنوان نمودند که در صورت ارسال تراکنش بدون آی‌دی ، بازیابی و برگشت آن امکان پذیر نمی باشد .

بنابراین در فرستادن ارزها دقت نمایید که احتیاج به وارد کردن چه اطلاعاتی دارید .

از سوی دیگر ، برای دریافت این ارزها ، در صورتی که خود شما از کیف پول‌های شخصی نرم‌افزاری همچون Jaxx ، کوینومی ، Atomic wallet و مواردی از این قبیل استفاده می‌کنید ، احتیاجی به دادن آی دی به فرستنده نمی باشد . مگر اینکه بخواهید خودتان برای تشخیص تراکنش ، اینکار را انجام دهید .

نکته این است که بعد از برداشتن آدرس ریپل برای ارسال ، توجه کنید آیا آی‌دی یا memo به شما نشان داده می‌شود یا خیر . اگر نشان داده شد ، پس در ارسال باید آی‌دی یا memo وارد گردند .

۶. آیا کیف پول‌ها هم تحریم می‌کنند ؟

سوال و نگرانی که در میان عده ای از افراد وجود دارد ، احتمال تحریم شدن ایرانیان از سوی بهضی از کیف پول‌ها می باشد .

کسی که به اندازه کافی از بلاک‌چین و ارزهای دیجیتال آشنایی دارد ، از این بابت نگران نیست ، زیرا می‌داند حتی اگر یک کیف پول ، دسترسی آی‌پی‌های ایرانی را مسدود نماید ، می‌توان موجودی آن را از راه بک‌آپ که گرفته شده به کیف پول دیگری انتقال داد .

علاوه بر این ، در بیشتر کیف پول‌ها اطلاعات شخصی افراد (مثل کشور) وارد نمی‌گردد .

بهتر است از کیف پول‌هایی استفاده کنید که احتیاج به وارد کردن اطلاعات شخصی ندارد و امکان خروجی گرفتن از کلید خصوصی ، mnemonic phrase و Seed را می‌دهد .

با داشتن چنین اطلاعاتی ، نگران تحریم شدن یا حتی متوقف شدن فعالیت کیف پول خود نباشید ، زیرا همیشه می‌توان آن را در کیف پول دیگری وارد نمود .

همیشه استثناهایی در دسترس است . به عنوان مثال کیف پول اصلی ارز الکترونیوم احتیاج به احراز هویت دارد . امکان دارد چنین ارزهایی دسترسی ایرانیان به کیف پولشان را مسدود نمایند و مشکل اینجاست که غیر از کیف پول اصلی ، گزینه‌های زیاد دیگری موجود نیست .

۷. کیف پول‌ها ، می توانند موجودی کاربران را مشاهده کنند ؟

هر شخصی که آدرس یک کیف پول را داشته باشد قادر است تراکنش‌ها و موجودی آن را با وارد کردن آن در یک اکسپلورر مشاهده کند . بلاک‌چین برخی ارزها چنین قابلیتی ندارند .

به دلیل اینکه مشخصات دارنده آدرس مشخص نمی باشد ، این موضوع نگران کننده نیست . در حقیقت کل تراکنش‌هایی که از اول پیدایش بیت‌کوین و اتریوم ایجاد شده‌اند و کل‌ آدرس‌ها برای همه قابل دسترس می باشند .

بلاک‌چین دارای شفافیت است اما اطلاعات شخصی افراد در آدرس‌ها یا تراکنش‌ها عنوان نمی شود .

کلام پایانی

برای استفاده از کیف پول‌ها احتیاج به دقت و توجه بسیاری دارید ، به این دلیل که در ارزهای دیجیتال ، نمی توانید تراکنش‌ها را بازگردانید و یک اشتباه می‌تواند ضرر جبران‌ ناپذیری به شما وارد نماید .

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا