یکی از شاخصهای تحلیلی مشهور بیت کوین نشان میدهد سطوح فعلی قیمت برای سرمایهگذاری بلندمدت بسیار مناسب هستند. این در حالی است که هولدرهای بلندمدت بیت کوین نیز همچنان تمایلی به فروش ندارند.
به گزارش شهر کریپتو، بیت کوین در هفتههای اخیر آنقدر سقوط کرده است که یکی از معروفترین ابزارهای تحلیلی موجود نشان میدهد قیمت فعلی آن برای سرمایهگذاری طولانیمدت بسیار مناسب است. روز گذشته شاخص ضریب مایر (Mayer Multiple) به پایینترین سطح خود از ژوییه (تیر) ۲۰۲۱ رسید. ژوییه (تیر) زمانی بود که بیت کوین جهش خود از محدوده ۲۹,۰۰۰ دلار را شروع کرده بود. ضریب مایر قیمت فعلی بیت کوین را با میانگین متحرک ۲۰۰ روزه آن مقایسه میکند. تریس مایر (Trace Mayer)، خالق آن، باور دارد که اگر این ضریب به زیر ۲.۴ برسد، میتواند نشاندهنده فرصت سرمایهگذاری بسیار سودآوری باشد. علاوه بر این، هر چه این ضریب عدد کمتری را نشان دهد، احتمال اینکه خرید یا سرمایهگذاری برای بلندمدت مفیدتر و سودآورتر باشد، بیشتر میشود.
ضریب مایر یکی از ابزارهایی است که از آن برای بررسی اصلاح عظیم سال ۲۰۲۱ بیت کوین هم استفاده میشود. این شاخص در حال حاضر به رقم ۰.۷۶ رسیده و نسبت به نوامبر ۲۰۲۱ (آبان) که بیت کوین در اوج ۶۹,۰۰۰ دلاری قرار داشت، نصف شده است. ضریب مایر در اکثر اوقات بیشتر از ۰.۸ است و از سال ۲۰۱۱ تاکنون در ۸۷ درصد مواقع بیشتر از سطح فعلی خود بوده است. در هفته گذشته نیز، کاهش ضریب مایر توجه کاربران رسانههای اجتماعی مختلف را به خود جلب کرد.
آخرین وضعیت هولدرهای بلندمدت بیت کوین
سرمایهگذاران فعلی بیت کوین بهطور قاطعانهای تصمیم گرفتهاند که سرمایه خود را هولد کنند. با اینکه قیمت بیت کوین خیلی کمتر از زمان مشابه در سال ۲۰۲۱ است، تعداد واحدهای دستنخوردهای که یک سال یا بیشتر از خرید آنها گذشته است، رفتهرفته افزایش مییابد.
گلسنود (Glassnode) روز گذشته در توییتر خود نوشت:
سهم واحدهای بیت کوین که بیش از یک سال جابهجا نشدهاند، به اوج ۱۴ ماهه خود در ۶۰.۹۹۸ درصد رسیده است.
با توجه به سهم اندک سرمایهگذاران خرد از بازار، تحلیلگران میگویند وضعیت کنونی چیزی است که تا حد زیادی بازارسازان (Maker) آن را دیکته کردهاند.
میگنولت (Mignolet)، یکی از تحلیلگران مجموعه کریپتو کوانت (CryptoQuant)، گفته است:
حجم سفارشهای خرید بازارپذیر (Taker) بیت کوین در ماه مه سال گذشته به اوج خود رسید و از آن زمان تاکنون این روند نزولی بوده است. یک سال است که بیت کوین برخلاف انتظار معاملهگران و تحلیلگران حرکت میکند و حجم نقدینگی کاهش یافته است. میزان سپردهها و سرمایهگذاریهای جدید هم همچنان رو به کاهش است. منظور از بازارپذیر معاملهگری است که خرید یا فروش خود را در قیمت لحظهای انجام میدهد و سفارش خود را بهصورت محدود و در قیمتهای متفاوت از قیمت لحظهای بازار ثبت نمیکند.
بیت کوین به عنوان ارزشمندترین ارز دیجیتال، بیشترین حجم سرمایه را در بازار کریپتوکارنسیها به خود اختصاص داده و از ۱۲ سال پیش تاکنون، همواره سردمدار این بازار بوده است. سرمایهگذاری در این بازار بدون درک نقش بیت کوین و تأثیری که روی دیگر ارزها یا همان آلت کوینها دارد، امکانپذیر نیست. عدهای هیچ کدام از پروژههای کریپتویی را به جز بیت کوین قبول ندارند و معتقدند تمام آنها شت کوین هستند. این افراد که در اصطلاح کپیتالیست بیت کوین نامیده میشوند، سرمایه گذاری در بیت کوین را در اولویت قرار داده و ریسک در آلت کوینها را قبول ندارند. سرمایه گذاری در بیت کوین به روشهای مختلفی انجام میشود که در این مقاله به طور مفصل در این باره صحبت خواهیم کرد. همواره باید به این نکته توجه داشته باشیم که بازارهای مالی، به خصوص ارزهای دیجیتال، نوسان شدیدی دارند و اگر بدون دانش کافی در آنها سرمایهگذاری کنید، به احتمال زیاد متضرر خواهید شد. با شهر کریپتو همراه باشید.
بیت کوین و بازار کریپتوکارنسی ها
شبکهی بیت کوین در سال ۲۰۰۹ توسط فرد یا گروه ناشناسی به نام «ساتوشی ناکاموتو» به دنیا معرفی شد. این شبکه، فناوری بلاک چین را به مردم معرفی کرد و به مرور پروژههای دیگری نیز مثل اتریوم، لایت کوین، ریپل، دوج کوین و غیره ساخته شدند و در کنار بیت کوین، یک بازار مالی جدید را به وجود آوردند. به علت استفاده از فناوری رمزنگاری و ماهیت مالی این داراییها، به آنها رمزارز یا «کریپتوکارنسی» (Cryptocurrency) گفته میشود. فلسفلهی پروژههای این حوزه ارائهی خدمات مختلف در بستر غیرمتمرکز است تا از این طریق جلوی قدرت و تمرکزگرایی حکومتها و کمپانیهای بزرگ گرفته شود. اکنون که در سال ۲۰۲۱ قرار داریم، بیش از ۱۰ هزار پروژهی مختلف در حوزهی کریپتو وجود دارند که هرکدام با در اختیار داشتن بخشی از این بازار، قسمتی از رسالت این حوزه را به دوش میکشند. ارزش بازار کریپتوکارنسیها در ژانویه ۲۰۲۱ برای اولین بار وارد محدودهی تریلیون دلاری شد و در فاصلهی کمتر از ۳ ماه بعد از ۲.۵ تریلیون دلار هم گذشت. البته در زمان نگارش این مقاله که در اولین اصطلاح عمیق بازار در ماه می هستیم، حجم بازار حدود ۱.۶ تریلیون دلار است که نشان میدهد این بازار همچنان یکی از بازارهای رو به رشد و مورد علاقهی سرمایهگذارها است. بیت کوین به عنوان پادشاه ارزهای دیجیتال، در سال ۲۰۲۰ و بعد از سقوط شدید بازارهای مالی و همچنین کریپتوکارنسیها (در اثر بیماری کرونا)، تا ۳ ماهه نخست سال ۲۰۲۱، یک روند صعودی فوقالعاده را طی کرد و از قیمت زیر ۴ هزار دلار تا بالای ۶۴ هزار دلار حرکت کرد و سود قابل توجهی به سرمایهگذارهای خود داد. این اتفاق در یک دههی گذشته بارها تکرار شده است و آنهایی که با رفتار بیت کوین و چرخههای بازار آشنایی دارند، سودهای فراوانی به دست آوردهاند.
راه های سرمایه گذاری در بیت کوین
سادهترین و به اعتقاد خیلیها، بهترین راه سرمایه گذاری در بیت کوین، خریدن آن است. وقتی مقداری بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگر را خریداری میکنید، موجودی شما در یک آدرس روی شبکهی بلاک چین به نام کیف پول ذخیره میشود. تا زمانی که شما نخواهید، هیچکس نمیتواند بیت کوینهای شما را خرج کند مگر اینکه نکات ایمنی مربوط به رمز کیف پول یا همان «کلید خصوصی» (Private Key) را رعایت نکرده باشید. این سیستم طوری طراحی شده که تنها فردی که رمز کیف پول را در اختیار دارد، مالک واقعی داراییهای آن شناخته میشود. قیمت بیت کوین از ۱۲ سال پیش تاکنون، در یک مسیر صعودی بلندمدت قرار دارد. البته در طول این مدت نوسانات شدیدی را نیز تجربه کرده، اما افرادی که بیت کوین خریده و برای بلندمدت روی آن سرمایهگذاری میکنند، همواره به سود میرسند. پس با خرید بیت کوین و نگهداری آن در کیف پول، میتوان به سادهترین روش ممکن در بازار کریپتو سرمایهگذاری کرد. خرید بیت کوین از راههای مختلفی انجام میگیرد. میتوانید در یک «صرافی ارز دیجیتال» (Crypto Exchange) ثبتنام کرده و با واریز ریالی، بیت کوین بخرید. همچنین میتوانید آدرس کیف پول خود را به افراد یا فروشگاههای ارائهدهندهی بیت کوین داده و در ازای پرداخت ریالی، از آنها بیت کوین بخرید. البته باید مراقب کلاهبرداریهایی که در معامله با افراد غریبه ممکن است رخ دهد باشید.
استخراج بیت کوین
یکی دیگر از راههای سرمایه گذاری در بیت کوین «استخراج بیت کوین» (Bitcoin Mining) است. شبکههای بلاک چین برای تأمین امنیت و انجام پردازشها از روشهای متفاوتی استفاده میکنند که امکان مدیریت شبکه توسط اعضای آن فراهم شود. به این روشها، «الگوریتم اجماع» (Consensus Algorithm) گفته میشود. الگوریتم اجماعی که شبکهی بیت کوین براساس آن کار میکند، «گواه اثبات کار» (PoW) نام دارد و در آن اعضای شبکه باید توان پردازشی کامپیوتر خود را در اختیار شبکه قرار دهند تا از آن برای پردازش تراکنشها استفاده شود. به این افراد «ماینر» (Miner) گفته میشود. آنها در ازای سرویسی که به شبکه ارائه میدهند، بیت کوین دریافت میکنند. برای استخراج، از دستگاههای خاصی به اسم ماینر که برای این منظور ساخته شدهاند استفاده میشود. پس از راهاندازی این دستگاهها و معرفی یک کیف پول به شبکه، میتوان در عملیات پردازش تراکنشها شرکت و از شبکه به صورت بیت کوین پاداش گرفت. هر چه تعداد دستگاهها و توان پردازشی آنها بالاتر باشد، به سرمایهی اولیهی بیشتری نیاز است و طبیعتاً درآمد و سود بیشتری حاصل خواهد شد. برای آگاهی از انواع دستگاههای ماینر و هزینهی تمامشده و میزان سوددهی این روش، میتوانید عبارت «ماشین حساب ماینینگ» را در گوگل جستجو کنید.
ترید بیت کوین
ترید یا خرید و فروش یکی از فعالیتهای سودآور در بازارهای مالی مثل سهام، اوراق قرضه و یا کریپتوکارنسی است. تریدرها یا معاملهگران با استراتژیهای مختلف و با رصد نمودار قیمت و همچنین پیگیری اخبار پروژهها، تلاش میکنند از نوسانات قیمت سود دریافت کنند. برخلاف بازارهای مالی داخلی که فقط میتوان از روند مثبت قیمت سود دریافت کرد، در بازارهای بینالمللی و کریپتوکارنسی، علاوه بر روند مثبت، از روند منفی و کاهش قیمت نیز میتوان سود گرفت که به آنها معاملات دوطرفه گفته میشود. علاوه بر دوطرفه بودن تریدینگ، بازار ارزهای دیجیتال به صورت ۲۴ ساعته فعال است و در هر ساعتی از شبانهروز میتوان به معامله پرداخت. البته این نوع معاملات به امکانات صرافی مربوطه بستگی دارد؛ اگر در صرافی بزرگی مثل بایننس فعالیت کنید، تمام امکانات از جمله معاملات لحظهای یا Spot، مارجین (یا اهرمی) و همچنین فیوچرز (یا آتی) برای شما فراهم است.
از مزایای ترید بیت کوین این است که با کسب دانش و تجربهی کافی میتوان از این بازار به طور مداوم و روزانه درآمد داشت. البته این کار نیازمند آموزش و صرف وقت و انرژی و سرمایهی اولیه است و همه نمیتوانند در آن سود کنند. تریدرها مدیر خودشان هستند، ساعت کاری، روزهای کاری و تعطیلات را خودشان تعیین میکنند. میزان ورود سرمایه، تعداد معاملات، ترید کوتاهمدت یا بلندمدت، میزان ریسک و تمام این مسائل توسط خود تریدر مشخص میشود که از جذابیتهای این نوع فعالیت است.