اشنایی با ترید

استراتژی پوزیشن تریدینگ دیجیتال و چگونه برای ترید از آن استفاده کنیم؟

بازار داغ ارزهای دیجیتال باعث شده است بسیاری برای کسب درآمد از این بازار، به یکی از مرسوم‌ترین روش‌ها یعنی معامله کردن روی بیاورند. ازین‌رو افراد ملزم به شناخت ابزارها و استراتژی‌های متنوع برای کسب سود بیشتر هستند. یکی از رایج‌ترین راهکارها استفاده از استراتژی پوزیشن تریدینگ است. در این مقاله ابتدا به شناخت روش Position trading می‌پردازیم و سپس نحوه استفاده از آن در بازار ارز دیجیتال را توضیح خواهیم داد.

استراتژی پوزیشن تریدینگ چیست؟

پوزیشن به مفهوم ساده به مقدار دارایی یا سهام یا ارز شما در یک بازار مالی گفته می‌شود. برای کسب درآمد از این دارایی‌ها روش‌های متفاوتی وجود دارد. یکی از پرطرفداران‌ترین روش‌ها، نگه‌داری این پوزیشن برای زمانی طولانی است تا ارزش آن بیشتر شود که اصطلاحا به آن هولد کردن پوزیشن گفته می‌شود.

روش دیگر معامله کردن این دارایی در بازه‌های زمانی متفاوت در بازار است. بسته به زمان باز و بسته شدن پوزیشن، به دسته‌های بلند مدت و کوتاه مدت تقسیم می‌شوند. پوزیشن تریدینگ بزرگ‌ترین تایم فریم را در برمی‌گیرد از این‌رو شباهت‌هایی هم به هولد کردن دارد. بنابراین برای استفاده درست از این روش باید با تکنیک‌های position trading آشنا شویم.

گفتیم که پوزیشن تریدینگ و هولد کردن بسیار به هم شبیه هستند. تفاوت‌های آنها در این است که هولدرها، پوزیشن‌شان را برای مدت طولانی‌تری نگه می‌دارند. اما در position trading نگهداری پوزیشن‌ها محدودتر است و سرمایه‌گذاری روی ترندها و روندهای برتر صورت می‌گیرد. اصولا در این روش از اخبار فاندمنتال بازار مربوطه استفاده می‌شود اما برخی ابزارهای تحلیل تکنیکال نیز در انتخاب زمان ورود به پوزیشن تاثیرگذار هستند. استفاده از این روش اثر نوسانات بازار را روی پوزیشن ما به حداقل می‌رساند.

ممکن است یک پوزیشن از چند ماه تا حتی چند سال نیز باز بماند. با این حال بسته به بازاری که در آن فعالیت می‌کنید احتمالا در یک سال تا ۱۰ بار نیز از این استراتژی بهره ببرید. پس بهتر است با این استراتژی در بازارهای مختلف آشنا شویم. با این حال در تمام معاملات باید حد ضرر را فراموش نکرد.

پوزیشن تریدینگ در بازار ارزهای دیجیتال

بازار بورس که سهام شرکت‌ها در آن قرار دارد به مراتب نسبت به بازارهای فارکس و بازار ارزهای دیجیتال از ثبات بالاتری برخوردار است. همین امر باعث می‌شود فضا برای استفاده از استراتژی پوزیشن تریدینگ مهیا باشد. از آنجا که در بازار بورس تحلیل فاندمنتال شرکت‌ها نقشی اساسی در سرمایه گذاری دارد باید قبل از ورود به پوزیشن‌های بلند مدت، در مورد مدل تجاری شرکت‌ها (Business Model) و ارزیابی بنیادی آنها به خوبی تحقیق شود.

نفت، طلا، نقره، مس و… کالاهایی هستند که همانند بازار سهام، در بازار خود شاهد نوسانات کمتری هستند. بنابراین در معاملات این قبیل کالاها نیز می‌توان از استراتژی پوزیشن تریدینگ بهره برد.

ارزهای دیجیتال نسبت به سایر بازارهای مالی نوسانات بیشتری را شاهد است. از این نظر تریدرها تنها زمانیکه در بازار حباب به وجود می‌آید از تکنیک پوزیشن تریدینگ استفاده می‌کنند و قبل از ترکیدن حباب پوزیشن خود را می‌بندند. کریپتوکارنسی‌ها به شدت پرنوسان هستند و تریدرها باید برای سرمایه گذاری‌های بلند مدت حتما ریسک‌های این روش را بسنجند.

تکنیک‌های پوزیشن تریدینگ

همانطور که در بالا اشاره شد پوزیشن تریدرها هم از بررسی‌های فاندمنتال و هم تحلیل‌های تکنیکال استفاده می‌کنند. در اینجا به چند تکنیک مهم اشاره می‌کنیم.

میانگین متحرک ۵۰ روزه

اندیکاتور میانگین متحرک ۵۰  روزه (MA) در بین پوزیشن تریدر‌ها بسیار استفاده می‌شود. میانگین متحرک‌های ۱۰۰ و ۲۰۰ روزه نیز به دلیل اینکه هم مضربی از ۵۰ هستند و هم اینکه می‌توانند روندهای بلند مدت را مشخص کنند مهم هستند. زمانیکه متحرک ۵۰ روزه متحرک‌های ۱۰۰ و ۲۰۰ روزه را قطع کند نشانگر آغاز یا پایان یک روند بلند مدت است که برای پوزیشن تریدرها بسیار حائز اهمیت است.

سطوح حمایت و مقاومت

برای تشخیص دو سطح حمایت و مقاومت درهر نمودار نیاز به آنالیز قوی رفتارهای چارت وجود دارد. همچنین باید در نظر گرفت که این سطوح در روندهای صعودی و نزولی، می‌توانند به یکدیگر تبدیل شوند. از اندیکاتورهای مختلفی همچون اندیکاتور فیبوناتچی در تشخیص سطح حمایت و مقاومت استفاده می‌شود.

شکست روند

این شکست‌ها به دلیل اینکه نشان‌دهنده روند بعدی بازار هستند برای پوزیشن تریدرها از اهمیت بالایی برخوردار هستند. زمانیکه قیمت یک دارایی از سطوح حمایت و یا مقاوت آن خارج شود، شکست روند اتفاق می‌افتد. ایده استفاده از شکست‌ها به این صورت است که اگر سطح مقاومت شکسته شود تریدرها وارد پوزیشن خواهند شد. با اینحال برای استفاده از این تکنیک باید از تشخیص درست شکست‌ها مطمعن باشید.

اصلاح قیمت‌ها

اصلاح قیمت یک دارایی به حالتی گفته می‌شود که در حین روند کلی آن، قیمت برای مدت کوتاهی در جهت مخالف روند حرکت کند. پوزیشن تریدرها از اصلاحات قیمت برای بیشتر شدن سودشان استفاده می‌کنند. این تکنیک به این صورت است که در شروع اصلاح، پوزیشن خود را می‌فروشند و در پایین‌ترین نقطه اصلاح دوباره وارد پوزیشن می‌شوند. اجرا کردن این تکنیک از تئوری آن سخت‌تر است و نیاز به اندیکاتورهایی مانند اندیکاتور اصلاح فیبوناتچی دارد.

چگونه از پوزیشن تریدینگ در ارزهای دیجیتال استفاده کنیم؟

از این جهت که عمر ارزهای دیجیتال در بازارهای مالی، به حدود یک دهه می‌رسد دارایی‌هایی نوپایی به حساب می‌آیند. تحلیل فاندمنتال هر ارز، کوین و پروژه‌ای در فضای کریپتو کارنسی مستلزم شناخت تیم پشت آن ایده و نقشه راه و عوامل دیگر است. این شناخت به درک بهتر روند حرکت نمودار به پوزیشن تریدرها کمک می‌کند.

پوزیشن تریدینگ در ارزهای دیجیتال نیاز به نظم و صبر زیادی دارد. شرایطی را در نظر بگیرید که به عنوان مثال بیت کوین را در قیمت ۵,۰۰۰ دلار خریده‌اید. قیمت بیت کوین پس از مدتی به ۱۱,۰۰۰دلار رسیده بعد از آن تا ۸,۵۰۰دلار پایین بیاید. اگر استراتژی شما بر پوزیشن تریدینگ است پس باید در هردو این حالات، پوزیشن خود را نگه داشته باشید. در بازار کریپتوکارنسی باید در پستی‌ها و بلندی‌ها، در بازارهای گاوی و خرسی و به هنگام انتشار اخبار خوب و بد آن، باید صبر پیشه کرد و به هدف نهایی امیدوار بود. با اینحال این روش در بازار ارزهای دیجیتال طرفداران زیادی ندارد.

جمع بندی

پوزیشن تریدینگ را می‌توان طولانی‌ترین نوع ترید نامید، با این حال هولد کردن یا سرمایه‌گذاری به حساب نمی‌آید. در اینجا پوزیشن‌هایی برای هفته‌ها، ماه‌ها و حتی سال‌ها باید به صورت دست نخورده باقی بماند.این استراتژی در بازارهای مختلف قابل اجرا است و بیشتر بر تحلیل فاندمنتال تکیه دارد. اگرچه باید از ابزارهای تحلیل تکنیکال نیز استفاده کرد. این تکنیک بیشتر دنباله‌رو روند است و در نوسانات مقطعی بازار نباید دچار ترس و یا طمع شد. بهترین نقاط ورود در این استراتژی را می‌توان از طریق میانگین متحرک و سطوح حمایت و مقاومت در روند حرکت قیمت پیدا کرد. با این حال در معاملات هرگز نباید حد ضرر را فراموش کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا