اخبار صرافی هااموزش ارزهای دیجیتالاموزش صرافیصرافی ها

آشنایی با صرافی ارز دیجیتال و مقایسه کارمزد صرافی های ارز دیجیتال

چند سالی می‌شود که بیت‌کوین و ارز دیجیتال، از واژگان پرتکرار دنیای اقتصاد و حتیٰ زندگی روزمره مردم شده‌ است. با کمی جستجو در اینترنت با کلماتی همچون سیگنال و صرافی و مواردی از این دست مواجه خواهید شد. یک روش عالی برای خرید و فروش ارز دیجیتال، معامله در صرافی ارز دیجیتال است. در این مطلب از شهر کریپتو، قرار است به آشنایی با صرافی های ارز دیجیتال، انواع و مقایسه آن ها بپردازیم.

صرافی ارز دیجیتال، بستری است برای خرید و فروش ارز دیجیتال. این صرافی ها، مجازی هستند و به زبان ساده، یک سایت یا اپلیکیشن دارند و شما بعد از ثبت‌نام، می‌توانید به معامله و مدیریت دارایی خود بپردازید. صرافی های ارز دیجیتال به صورت عمده به دو دسته متمرکز و غیرمتمرکز تقسیم می شوند.

۱- صرافی‌های متمرکز

صرافی‌هایی که یک سازمان یا مجموعه‌ای از افراد بر فرایند معاملاتی کاربران نظارت دارند و جوش‌دهندهٔ این معامله هستند. بیشتر صرافی های ارز دیجیتال مانند بایننس و کوینکس و کوکوین و تبدیل، از نوع متمرکز هستند. بیش از ۹۰ درصد حجم معاملات ارزهای دیجیتال، در اختیار صرافی های متمرکز قرار دارد.

۲- صرافی‌های غیرمتمرکز

صرافی‌هایی هستند که کسی نظارتی بر دارایی شما ندارد. یعنی شما وارد سایت صرافی می‌شوید، پول کیف ارز دیجیتال (Wallet) خود را به صرافی متصل می‌کنید و با افراد دیگر مستقیماً از طریق شبکهٔ بلاک‌چین به معامله می‌پردازید. از معروف‌ترین صرافی‌های غیرمتمرکز می‌توان به یونی سواپ و پنکیک سواپ اشاره کرد.

برای اینکه سرمایه گذاری در ارز دیجیتال را شروع کنید، لازم هست صرافی ارز دیجیتال خود را انتخاب کنید. لازم به ذکر هست که صرافی های ارز دیجیتال از این لحاظ، به دو دسته صرافی های خارجی و داخلی تقسیم می شوند؛ که در ادامه این مقاله از شهر کریپتو، به توضیح هر یک می پردازیم.

صرافی‌های خارجی

صرافی‌های خارجی معروفی مانند بایننس (Binance)، کوینکس (Coinex)، کوکوین (KuCoin) و کوین‌بیس (Coinbase) وجود دارند. این صرافی‌ها اعتبار خوبی از خود نشان داده‌اند و امکانات خوب و تنوع ارزها و حجم بالای معاملات، نوید خوبی برای تریدرهاست. اما قسمت ناراحت‌کنندهٔ ماجرا، همین «خارجی»بودن این صرافی‌هاست. تقریباً اکثر صرافی‌های معتبر خارجی، از ارائهٔ خدمات به کاربران اهل کشورهای تحریم‌شده، سر باز می‌زنند. این یعنی به‌عنوان یک ایرانی، هیچ بعید نیست دارایی شما توسط صرافی بلوکه شود. یا مثل بایننس، کاملاً محدود شوید و مجبور به ترک آن در سریع‌ترین زمان ممکن شوید.

صرافی‌های ایرانی

اگر فکر می‌کنید تعداد صرافی های ارز دیجیتال ایرانی کم است، سخت در اشتباهید! صرافی های ایرانی فعالی در حوزهٔ کریپتو وجود دارند که البته اکثر آن‌ها OTC هستند؛ یعنی کاملاً کارکردی مانند صرافی ارز کاغذی دارند؛ بدین معنا که هر ارز دیجیتال را، با قیمت خاصی از شما می‌خرند و با قیمت خاصی می‌فروشند. به‌عبارتی فقط می‌توانید با خود صرافی با قیمتی مشخص معامله کنید. دسته‌ای دیگر از صرافی‌ها که در سطح بالاتری قرار دارند، یک بستر معاملاتی را برای کاربران ایجاد می‌کنند تا بتوانند به‌سادگی به خرید و فروش ارز دیجیتال بپردازند و خلاصه با هم معامله کنند.

مقایسه صرافی های ارز دیجیتال ایرانی و خارجی؛ کدام بهتر است؟

در صرافی‌های معتبر خارجی، تنوع رمزارزها بسیار بالاست. اما متأسفانه در صرافی‌های داخلی فقط به چند رمزارز معروف بسنده شده‌است و تنوع کمی در جفت‌ارزها وجود دارد. البته صرافی ارز دیجیتال تبدیل، بیش از ۶۰ رمزارز را پشتیبانی می‌کند و روزبه‌روز به تعداد ارزهای خود اضافه می‌کند که این، اتفاق مثبتی برای خانوادهٔ صرافی‌های ایرانی است. اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، این است که اگر یک صرافی معتبر ایرانی بشناسید، حداقل می‌دانید در کجا واقع شده‌است و شماره‌تلفن آن چیست و اگر زمانی، مشکلی پیش آمد، به آن مراجعه کنید. اما وقتی دارایی خود را در صرافی خارجی قرار می‌دهید، هر لحظه ممکن است دارایی شما بلوکه شود. حواس‌تان باشد به‌هیچ‌وجه سراغ جعل هویت نروید، چراکه کار خطرناکی است. پشتیبانی تلفنی و چت آنلاین فارسی و به‌طور کلی زبان فارسی صرافی‌های ایرانی نیز بسیار کمک‌حال است.

شاید چیزی که تریدرهای حرفه‌ای را به‌سمت صرافی‌های خارجی متمایل می‌کند، ابزارهای حرفه‌ای این صرافی‌ها باشد. چیزی که در صرافی‌های داخلی به‌ندرت مشاهده می‌شود. هرچند صرافی تبدیل در این زمینه خارج از لیگ خود عمل کرده‌است و ابزارهای حدّ ضرر و OCO و داست (DUST) و بسیاری موارد دیگر، گوشه‌ای از امکانات این صرافی آینده‌دار است. برای معامله در صرافی‌های خارجی نمی‌توانید با آی‌پی ایران معامله کنید و لازم است از VPS استفاده کنید که آی‌پی خارجی ثابت به شما می‌دهد. اگر از VPN استفاده کنید، امکان بلوکه‌کردن دارایی شما وجود دارد. اما در صرافی های ایرانی، با این مشکل مواجه نیستید. هم‌چنین در صرافی های ایرانی، به‌راحتی می‌توانید تومان واریز و برداشت کنید، اما در صرافی خارجی دیگر تومان معنایی ندارد!

برایند توضیحات فوق، پذیرش کامل با رد کامل صرافی خارجی یا ایرانی نیست و به خود کاربر بستگی دارد که بسته به نیاز، هدف و امکاناتش، صرافی مدنظر خود را انتخاب و شروع به فعالیت کند.

معیارهای انتخاب صرافی ارز دیجیتال مطمئن

امنیت

صحبت دربارهٔ امنیت صرافی‌ها به‌طور کلی سخت است، چرا که به عوامل متعددی بستگی دارد. اما به‌طور مثال برخی از صرافی های حرفه ای ارز دیجیتال، با بهره‌گیری از تیم امنیتی قوی و هم‌چنین تعبیه‌کردن ورود دومرحله‌ای، توانسته‌است برای کاربران خود، آسودگی خاطر را به ارمغان بیاورد.

تنوع ارزها

داشتن بیشترین تنوع رمزارز معیار برتری دیگری برای انتخاب صرافی ارز دیجیتال است. برخی از صرافی های حرفه ای، پشتیبانی از بیش از ۶۰ رمز ارز داراست.

اپلیکیشن موبایل

اگر علاقه به استفاده از گوشی برای رصد معاملات و خریدهای خود در هر زمان و هر مکانی داشته‌باشید، بی‌شک از اپلیکیشن صرافی خود خیلی خوش‌تان خواهدآمد. تعدادی از صرافی های ایرانی این امکان را برای کاربران، فراهم کرده‌اند.

رابط کاربری

از لحاظ رابط کاربری، اکثر صرافی های ایرانی، وضعیت خوبی را دارند و با ارائه‌کردن محیطی ساده و جذاب، تجربه‌ای خوب را از ترید، در ذهن‌تان به یادگار می‌گذارد.

نوع کارکرد صرافی

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، تعداد صرافی‌های OTC در ایران بسیار زیاد است؛ به عبارت دیگر، طرف معاملهٔ شما در این نوع صرافی‌ها، فقط خود صرافی است. اما در بسیاری دیگر از صرافی‌های ایرانی، کاربران با یک‌دیگر معامله می‌کنند و صرافی فقط آماده‌کنندهٔ یک بستر معامله است. خوبی این امر آن است که شما به‌معنای واقعی کلمه می‌توانید ترید (معامله) کنید.

حجم بازار معاملاتی

حجم بازار معاملاتی، بسیار موضوع حائز اهمیتی است. در یک صرافی که بازار کاربر به کاربر دارد،  خیلی مهم است که تعداد سفارش‌های خرید و فروش و مقدار آن‌ها زیاد و متنوع باشد تا کم‌ترین گپ (فاصله) میان قیمت خرید و فروش باشد. به‌طور مثال حجم معاملات روزانه در یک صرافی، بیش از ۲۰ میلیارد تومان است که این سبب می‌شود کاربران صرافی، معطل به‌بارنشستن سفارشات خود نباشند.

ابزارهای حرفه‌ای

می‌توان گفت نداشتن ابزار حرفه‌ای معامله، از نقاط ضعف صرافی‌های ایرانی است. البته به‌جز صرافی ارز دیجیتال تبدیل که روزبه‌روز سعی می‌کند به امکانات خود اضافه کند. از جمله ابزارهای موجود در صرافی های حرفه ای، می‌توان به حد ضرر، OCO و تبدیل خرده‌رمزارزها به تتر (DUST) اشاره کرد.

کارمزد

همه پلتفرم‌های معاملاتی در جهان، در همه بازارها، از بورس گرفته تا فارکس و ارزهای دیجیتال، بابت خدماتی که به شما ارائه می‌دهند کارمزد دریافت می‌کنند. کارمزد صرافی‌های ارز دیجیتال برای تریدرهایی که به‌طور مداوم معامله می‌کنند از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر هدف شما از فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاری بلندمدت است و در سال چند معامله بیشتر انجام نمی‌دهید، مبلغ کارمزد ممکن است چندان برایتان اهمیت نداشته باشد؛ اما درباره ترید قضیه به‌کلی متفاوت است.

به‌عنوان‌ مثال، صرافی کوکوین (KuCoin) از هر سفارش چیزی حدود ۰.۱ درصد کارمزد دریافت می‌کند. اگر در این صرافی ترید کنید و در هفته دو معامله به ارزش ۳۰۰ دلار (حدود ۹ میلیون تومان) داشته باشید، در هر هفته مبلغ ۳۰ سنت (۹ هزار تومان) کارمزد پرداخت می‌کنید که می‌شود سالی حدود ۱۴ دلار (۴۲۰,۰۰۰ تومان). همان طور که مشاهده می‌کنید، با این حال که کارمزد ۰.۱ درصدی در ابتدا بسیار کوچک و ناچیز به نظر می‌رسد، اگر مجموع آن را در یک مدت‌زمان طولانی‌تر محاسبه کنید به رقم‌های بزرگ‌تری خواهید رسید. این در حالی است که صرافی کوکوین یکی از کمترین کارمزدها را در بین صرافی‌های ارز دیجیتال کسر می‌کند.

البته وقتی از کارمزد صرافی‌ها صحبت می‌کنیم، باید اشاره کنیم که سه نوع کارمزد در صرافی‌ها وجود دارد: کارمزد معاملات، کارمزد برداشت و کارمزد توزیع سفارش‌ها. همان‌ طور که از نامشان پیداست، این سه نوع کارمزد مختص خدمات مختلف هستند و هرکدام در یک سرویس خاص به کار می‌روند که در ادامه، آن ها را توضیح می دهیم:

کارمزد معاملات

کارمزد معاملات (Trading Fee) دارای انواع مختلفی است و بسته به نوع صرافی متمرکزی که در حال استفاده از آن هستید متفاوت است. صرافی‌های قدیمی‌تر ارزهای دیجیتال معاملات خود را به‌شکل صرافی‌کاربر انجام می‌دهند؛ اما این معاملات در برخی صرافی‌های جدیدتر به‌شکل کاربر-کاربر (یا همان همتابه‌همتا) انجام می‌شوند. منظور از معاملات صرافی‌کاربر معاملاتی هستند که صرافی با استفاده از نقدینگی خود آنها را تکمیل می‌کند. این مسئله هم درباره خرید و هم درباره فروش ارزهای دیجیتال صدق می‌کند. صرافی‌هایی که از مدل صرافی‌کاربر استفاده می‌کنند، سفارش خرید کاربران را با استفاده از نقدینگی ارزهای دیجیتال خود و سفارش فروش کاربران را با استفاده از نقدینگی پول فیات خود انجام می‌دهند. از صرافی‌های شناخته‌شده‌ای که از این مدل استفاده می‌کنند، می‌توان به صرافی کوین بیس (Coinbase) اشاره کرد.

در برابر این نوع معاملات، معاملات کاربر-کاربر قرار دارند که در حقیقت کاربران با سفارش‌های عکس هم را به یکدیگر وصل می‌کنند. صرافی‌هایی که مبتنی بر این مدل هستند، از یک نوآوری به نام «دفتر سفارشات» استفاده می‌کنند که همه سفارش‌های کاربران در آن ثبت می‌شوند. در این بین وظیفه صرافی این است که کاربران با سفارش‌های عکس هم را به یکدیگر متصل کند. به‌عنوان مثال، فرض کنید که کاربری قصد خرید ۰.۵ بیت کوین را دارد و در طرف دیگر، کاربری را داریم که می‌خواهد ۰.۵ از بیت کوین‌های خود را بفروشد. این دو کاربر در یک صرافی همتابه‌همتا به یکدیگر وصل خواهند شد و صرافی‌ هم مبلغ کمی را در ازای این سرویس خود، به‌عنوان کارمزد کسر خواهد کرد.

با این حال که معاملات صرافی‌کاربر پیچیدگی کمتری دارند و استفاده از آنها برای کاربران راحت‌تر است، میزان کارمزد در معاملات کاربر-کاربر به‌‌مراتب کمتر است. صرافی‌های کاربر-کاربر تنها مبلغ اندکی را در قالب کارمزد و در ازای وصل‌کردن سفارشات دریافت می‌کنند.

کارمزد توزیع معاملات

در قسمت قبل اشاره کردیم که کارمزد معاملات در صرافی‌های کاربر-کاربر کمتر است؛ اما این صرافی‌ها هم با چالشی مواجه هستند که گاهی هزینه کاربران را بدون اینکه خودشان اطلاع داشته باشند بالا می‌برند. همان طور که توضیح دادیم، شیوه کار این صرافی‌ها به این شکل است که سفارش‌های عکس هم را به یکدیگر متصل می‌کنند؛ اما طبیعی است که همیشه سفارشاتی دقیقاً عکس هم در دفتر سفارشات صرافی وجود نخواهند داشت. در چنین شرایطی، صرافی سفارش‌ها را با نزدیک‌ترین سفارش و قیمت موجود تکمیل می‌کند، خصوصاً درباره سفارش‌های بازار (Market Orders) که کاربر قیمت مشخصی برای آنها تعیین نکرده است. بنابراین همان طور که متوجه شده‌اید، این مبلغ یک کارمزد رسمی با درصد ثابت نیست، بلکه مبلغ متغیری است که به صرافی اختصاص پیدا می‌کند و کارمزد توزیع معاملات (Trading Spread) نام دارد.

کارمزد برداشت

در نهایت یکی از رایج‌ترین کارمزدهایی که هنگام استفاده از صرافی‌های ارز دیجیتال پرداخت می‌کنید، کارمزد برداشت (Withdrawal Fee) است. کارمزد برداشت همان طور که از نامش پیداست، کارمزدی است که هنگام برداشت دارایی‌های دیجیتال خود از صرافی و انتقال آن به یک کیف پول دیگر پرداخت می‌کنید. کارمزد برداشت در همه صرافی‌ها بالاتر از کارمزد معاملات است. دلیل این مسئله این است که زمانی که شما یک ارز دیجیتال را در درون حساب خود در صرافی به یک ارز دیگر تبدیل می‌کنید، در حقیقت تراکنشی را در بلاک چین ثبت نمی‌کنید. صرافی این معاملات و تبدیل‌ها را با استفاده از محاسبات مخصوص خود انجام می‌دهد؛ اما زمانی که می‌خواهید دارایی خود را از حساب صرافی خارج کنید، قضیه فرق می‌کند. در این صورت تراکنش شما باید روی بلاک چین ثبت شود و می‌دانید که ثبت‌شدن هر تراکنشی روی بلاک چین، کارمزدی دارد که متعلق به خود آن بلاک چین است و ارتباطی به صرافی ندارد. این کارمزد در حقیقت «کارمزد شبکه» نام دارد. کارمزد شبکه در بلاک چین اتریوم گس (Gas) نامیده می‌شود و در هر بلاک چینی بسته به میزان ترافیک آن متفاوت است.

مسئله کارمزد یکی از فاکتورهای مهم کاربران برای انتخاب یک صرافی ارز دیجیتال است. در همین راستا و به‌جهت اهمیت این مسئله، این مقاله را به بررسی میزان کارمزد در ۷ صرافی بزرگ و شناخته‌شده جهان اختصاص داده‌ایم. شایان ذکر است که از لحاظ کارمزد، اکثر صرافی های ایرانی، در یک رنج هستند و کارمزد معقولی می‌گیرند. در ادامه این مقاله از شهر کریپتو، کارمزدهای این ۷ صرافی را بررسی خواهیم کرد.

کارمزد صرافی کوکوین

کارمزد صرافی‌های ارز دیجیتال چقدر است؟

کوکوین (Kucoin) یکی از صرافی‌های قابل‌اعتماد ارزهای دیجیتال است که در سال 2017 در هنگ‌ کنگ کار خود را آغاز کرد. این صرافی لقب «صرافی مردم» را به خود اطلاق می‌کند و بیش از ۸ میلیون کاربر در سراسر جهان دارد. کوکوین در زمان نگارش این مقاله از نظر حجم معاملات، پنجمین صرافی ارز دیجیتال بزرگ جهان است. تأمین امنیت دارایی‌های کاربران در کوکوین از اهمیت بالایی برخوردار است و این صرافی از روش‌های مختلفی از جمله کیف پول‌های ریزبرداشت، رمزنگاری چندلایه و احراز هویت دومرحله‌ای برای تأمین ایمنی استفاده می‌کند. کوکوین هم‌اکنون در سنگاپور واقع است. صرافی کوکوین از ارزهای دیجیتال زیادی پشتیبانی می‌کند و یک اپلیکیشن موبایل هم دارد. کارمزدی که صرافی کوکوین برای خریدوفروش ارزهای دیجیتال در نظر گرفته، بسته به حجم معامله متفاوت است. برای معاملاتی با حجم معمول، این صرافی حداکثر ۰.۱ درصد کارمزد دریافت می‌کند. اگر از توکن KCS که توکن بومی کوکوین است برای پرداخت کارمزد استفاده کنید، حدود ۲۰ درصد تخفیف دریافت می‌‌کنید و همین کارمزد هم به ۰.۰۸ درصد می‌رسد. کارمزد برداشت صرافی کوکوین هم مثل کارمزد معاملات آن پایین است. در این صرافی برای هر ارز دیجیتال یک مقدار مشخص کارمزد برداشت تعیین شده که معمولاً کمتر از ۰.۱ درصد است. همچنین باید اشاره کنیم که کارمزد برداشت کوکوین برای چند ارز خاص رایگان است. صرافی کوکوین امکان انجام معاملات آتی را فراهم کرده و کارمزد آن نیز بین ۰ تا ۰.۳ درصد است.

کارمزد صرافی بایننس

کارمزد صرافی‌های ارز دیجیتال چقدر است؟

بایننس (Binance) بزرگ‌ترین صرافی‌ ارز دیجیتال جهان از نظر حجم معاملات روزانه است. این صرافی در سال ۲۰۱۷ تأسیس شد. مؤسس بایننس یک توسعه‌دهنده نرم‌افزار معروف به نام چانگ‌پنگ‌ ژائو (Changpeng Zhao) ملقب به CZ است. این صرافی ابتدا در چین قرار داشت؛ اما پس از افزایش حساسیت‌های قانونی چین نسبت به ارزهای دیجیتال، به جزایر کیمن (Cayman) منتقل شد. صرافی بایننس بارها مورد حملات هکری قرار گرفته است. حجم معاملات این صرافی در ۲۴ ساعت حدود ۳۰ میلیارد دلار است و در صدر جدول معاملات روزانه قرار دارد.

صرافی بایننس به‌ازای هر ترید ۰.۱ درصد کارمزد دریافت می‌کند. در صورتی که توکن بومی بایننس به نام BNB را در اختیار داشته باشید، تخفیف دریافت می‌کنید و کارمزد معاملات هم از موجودی BNB شما کسر می‌شود. کارمزد برداشت صرافی بایننس هم بر اساس کارمزد شبکه‌ای که در حال استفاده از آن هستید تعیین می‌شود. کارمزد معاملات آتی در بایننس بین بازه صفر و ۰.۰۲ در نوسان است؛ بنابراین واضح است که بایننس در این مورد کارمزدهای بسیار پایینی دریافت می‌کند.

کارمزد صرافی کوین بیس

کارمزد صرافی‌های ارز دیجیتال چقدر است؟

کوین بیس (Coinbase) پس از بایننس بزرگ‌ترین صرافی ارز دیجیتال جهان است که در سال ۲۰۱۲ در ایالات متحده آمریکا تأسیس شد و در تمام ایالت‌های آمریکا به‌جز هاوایی دارای مشروعیت قانونی کامل است. این صرافی از بیش از ۷۰ ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کند و رابط کاربری خوب و ساده‌ای هم دارد. کوین بیس از امنیت بالایی برخوردار است و دارایی‌های کاربران را در صورت بروز هک بیمه می‌کند. کوین بیس یک پلتفرم پیشرفته‌تر به نام کوین بیس پرو هم دارد که کارمزدهای کمتری دریافت می‌کند؛ اما بسیاری از مردم از آن مطلع نیستند. کوین بیس و کوین بیس پرو هر دو تحت مدیریت یک شرکت هستند و از حساب‌های یکسانی استفاده می‌کنند. کاربران می‌توانند دارایی‌های خود را به‌صورت رایگان بین این دو صرافی تبادل کنند.

معاملات کوین بیس به شیوه صرافی‌کاربر انجام می‌شوند؛ بنابراین همان طور که پیش‌تر توضیح دادیم، کارمزد معاملات کوین بیس نسبت به سایر صرافی‌هایی که به آنها اشاره کردیم بیشتر است. این صرافی برای معاملات خود حدود ۵ درصد کارمزد دریافت می‌کند؛ اما کارمزد معاملات در پلتفرم کوین بیس پرو حدود ۰.۵ درصد است. کارمزد برداشت در صرافی کوین بیس درصد مشخصی ندارد و در هنگام برداشت مشخص خواهد شد.

کارمزد صرافی FTX

کارمزد صرافی‌های ارز دیجیتال چقدر است؟

صرافی ارز دیجیتال FTX طیف وسیعی از محصولات از جمله مشتقات، قراردادهای اختیار معامله و توکن‌های اهرمی را ارائه می‌کند. این صرافی ویژگی‌های زیادی دارد که برای تریدرهای حرفه‌ای و شرکت‌های معاملاتی بسیار کاربردی هستند. همچنین معاملات اسپات خوب و ساده‌ FTX برای تازه‌واردان این عرصه هم مناسب هستند. صرافی FTX از بیش از ۱۳۰ ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کند و روزانه حدود ۵ میلیارد دلار معامله ثبت می‌کند. با استفاده از FTX می‌توانید به‌راحتی و به‌سرعت کوین‌ها و توکن‌های خود را با یکدیگر معامله کنید. اپلیکیشن FTX برای سیستم عامل‌های اندروید و iOS موجود است. این صرافی همچنین یک بازار NFT هم دارد. کارمزدهای FTX نسبتاً پایین هستند و ۱ درصد از کل کارمزدها به خیریه اختصاص می‌یابد. کاربران همچنین می‌توانند با سهام‌گذاری توکن بومی FTX با نام FTT، از صرافی سود دریافت کنند.

FTX به‌ازای هر ترید تا حداکثر ۰.۰۷ درصد از کاربران کارمزد می‌گیرد. در این صرافی نیز مانند برخی صرافی‌های دیگر، در صورت بالارفتن مقدار سفارش، میزان کارمزد کاهش پیدا می‌کند. کارمزد برداشت در FTX از سیستم جالبی پیروی می‌کند. درباره بیت کوین، اگر میزان برداشت شما کمتر از ۰.۰۱ بیت کوین باشد، در هر روز می‌توانید یک برداشت رایگان داشته باشید و تنها کارمزد بلاک چین بیت کوین را پرداخت کنید. اگر بیشتر از ۰.۰۱ بیت کوین برداشت کنید، کارمزدی پرداخت نمی‌کنید. برداشت‌های مرتبط با اتریوم و توکن‌های ERC-۲۰ نیز در صورتی که توکن FTT داشته باشید رایگان هستند و در غیر این صورت مشمول کارمزد می‌شود. کارمزد معاملات اسپات و معاملات آتی در صرافی FTX یکسان است و این صرافی در معاملات آتی خود هم بسته به حجم معامله، از صفر تا ۰.۰۷ درصد کارمزد دریافت می‌کند.

کارمزد صرافی جمینای

کارمزد صرافی‌های ارز دیجیتال چقدر است؟

صرافی جمینای (Gemini) واقع در ایالات‌ متحده از سال ۲۰۱۴ کار خود را آغاز کرد. این صرافی تأییدیه قانونی اداره خدمات مالی ایالت نیویورک (NYSDFS) را دریافت کرده است. جمینای هم دو پلتفرم عادی و پرو دارد. پلتفرم پروی جمینای «اکتیو تریدر» (ActiveTrader) نام دارد و تنها نسخه تحت وب دارد؛ اما نسخه عادی جمینای اپلیکیشن مخصوص خود را هم دارد. جمینای از بیش از ۵۰ ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کند و کارمزدهای آن نسبتاً پایین هستند. حجم معاملات ۲۴ ساعته این صرافی حدود ۷۰ میلیون دلار است. جمینای اولین صرافی‌ عرضه‌کننده قراردادهای آتی بیت کوین در دسامبر ۲۰۱۷ بود. هیئت بازرگانی معاملات قراردادهای اختیار معامله شیکاگو (Chicago Board Options Exchange) از جمینای به‌عنوان بستر تسویه روزانه قراردادهای آتی بیت کوین استفاده می‌کند.

پلتفرم عادی جمینای بر اساس سطح قیمتی سفارش موردنظر، بین ۱.۵ تا ۳ درصد کارمزد دریافت می‌کند؛ اما پلتفرم اکتیوتریدر آن چیزی حدود ۰.۳۵ درصد یا کمتر کارمزد می‌گیرد. کارمزد برداشت جمینای هم مانند سایر صرافی‌های این مقاله، به ارز دیجیتالی که قصد برداشت آن را دارید بستگی دارد. البته جمینای در ابتدا ۱۰ برداشت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌دهد و پس از آن، کارمزد برداشت معمولی را که بتواند کارمزد شبکه را پوشش دهد کسر می‌کند.

کارمزد صرافی کریپتوداتکام

کارمزد صرافی‌های ارز دیجیتال چقدر است؟

کریپتوداتکام (crypto.com) صرافی ارز دیجیتالی است که رشد بسیار خوبی داشت و توانست در مدت‌زمان کم، حجم معاملات خود را افزایش دهد. برای ورود به این صرافی هم می‌توان از مرورگر استفاده کرد و هم از اپلیکیشن مخصوص صرافی که از همه امکانات پشتیبانی می‌کند. از جمله امکانات صرافی کریپتوداتکام می‌توان به سهام‌گذاری، وام‌دهی، وام‌‌گرفتن، معاملات اسپات و مارجین، بازار NFT و کارت نقدی ویزا اشاره کرد. این صرافی از بیش از ۱۴۰ ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کند و همچنین دارایی‌های کاربران را بیمه می‌کند. حجم معاملات کریپتوداتکام در ۲۴ ساعت حدود ۳۷۰ میلیون دلار است.

کریپتوداتکام به‌ازای هر معامله، ۰.۴ درصد کارمزد می‌گیرد. این کارمزد با سهام‌گذاری توکن CRO (توکن بومی کریپتو داتکام) کاهش می‌یابد. کارمزد برداشت کریپتوداتکام به‌اندازه‌ای است که کارمزد شبکه ارز دیجیتال موردنظر کاربر را پوشش دهد.

کارمزد صرافی کوینکس

کارمزد صرافی‌های ارز دیجیتال چقدر است؟

کوینکس (Coinex) یک پلتفرم معاملاتی ارز دیجیتال است که در دسامبر ۲۰۱۷ تأسیس شد. این صرافی بیش از ۲ میلیون کاربر از بیش از ۱۰۰ کشور دنیا دارد و عملکرد سریع و تجربه کاربری بسیار خوبی را در واریز و برداشت از خود نشان داده است. یکی از نقاط قوت کوینکس، پشتیبانی از زبان‌های مختلف از جمله زبان فارسی است. اعضای اصلی تیم کوینکس را شرکت‌های برتر مالی و فناوری جهان تشکیل می‌دهند. حجم معاملات روزانه کوینکس حدود ۵۳ میلیون دلار است. کارمزد معاملات کوینکس حدود ۰.۲ درصد است؛ اما اگر حجم معاملات بالایی داشته باشید، مشمول تخفیف خواهید شد. کارمزد برداشت کوینکس هم با توجه به ارز دیجیتال موردنظر کاربران متغیر است؛ اما روی‌هم‌رفته این صرافی کارمزدهای برداشت منصفانه‌ای دارد و برای برخی ارزها، هیچ کارمزدی دریافت نمی‌کند.

جمع‌بندی

در این مقاله تلاش کردیم علاوه بر معرفی صرافی های ارز دیجیتال، انواع کارمزدها و همچنین میزان کارمزد در برخی از بزرگ‌ترین صرافی‌های ارز دیجیتال جهان را بررسی کنیم. لازم به ذکر است در بین صرافی‌های معرفی‌شده، صرافی FTX جایگاه اول را از نظر کمترین میزان کارمزد معاملات به خود اختصاص داده‌ است (۰.۰۷ درصد) و پلتفرم عادی کوین بیس از این جهت در جایگاه آخر قرار دارد (۵ درصد). در این بین، بایننس و کوکوین با کارمزد معاملات ۰.۱ درصد در جایگاه دوم، کوینکس با ۰.۲ درصد در جایگاه سوم، پلتفرم اکتیوتریدر جمینای با ۰.۳۵ درصد در جایگاه چهارم، کریپتوداتکام با ۰.۴ درصد در جایگاه پنجم، پلتفرم کوین بیس پرو با ۰.۵ درصد در جایگاه ششم و جمینای با ۱.۵ تا ۳ درصد در جایگاه هفتم قرار می‌گیرند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا