اخبار اتریوم

CME و اتریوم ” هفته پرنوسان برای دومین ارز دیجیتال بازار”

روز ۸ فوریه (۲۰ بهمن)، معاملات آتی اتریوم در بورس کالای شیکاگو (CME) رسماً آغاز می‌شود. اتفاقی که سه سال پیش در اواخر ۲۰۱۷ برای بیت کوین رخ داد و به‌گفته بسیاری،‌ یکی از عوامل رشد و سپس سقوط شدید قیمت بیت کوین بود. در ادامه این مقاله، قراردادهای اختیار را به‌طور مختصر توضیح می‌دهیم و تأثیر احتمالی قراردادهای CME در قیمت اتریوم را بررسی خواهیم کرد.

روز ۱دسامبر ۲۰۱۷ (۱۰ آذر ۹۶)،بورس کالای شیکاگو اعلام کرد:در روز ۱۸ دسامبر ۲۰۱۷ قراردادهای آتی بیت کوین را عرضه خواهد کرد.در زمان اعلام این خبر، قیمت هر واحد بیت کوین حدود ۱۰,۵۰۰ دلار بود. ۱۷ روز بعد، یعنی دقیقاً یک روز قبل از آغاز معاملات،‌ بیت کوین به بالاترین قیمت تاریخ خود یعنی ۱۹,۷۰۰ دلار رسید. روز بعد، روند نزولی بیت کوین آغاز شد و در بدترین حالت قیمت تا مرز ۳,۰۰۰ دلار هم سقوط کرد.

عرضه قراردادهای آتی CME برای اتریوم؛ هفته پرنوسان در انتظار دومین ارز دیجیتال بازار

در مورد اتریوم، روز ۱۶ دسامبر ۲۰۲۰ (۲۶ آذر ۹۹)، بورس کالای شیکاگو خبر عرضه قراردادهای آتی CME برای دومین ارز دیجیتال برتر بازار را اعلام کرد. در زمان اعلام خبر،‌ قیمت هر واحد اتر حدود ۶۰۰ دلار بود و حالا این ارز دیجیتال پس از رسیدن به بالاترین قیمت تاریخ خود، در محدوده ۱,۳۵۰ دلار معامله می‌شود. بنابراین اگر قرار باشد تاریخ تکرار شود،‌ این هفته برای اتر بسیار سرنوشت‌ساز خواهد بود.

عرضه قراردادهای آتی CME برای اتریوم؛ هفته پرنوسان در انتظار دومین ارز دیجیتال بازار

توضیح مختصر قراردادهای آتی

قراردادهای آتی به‌بیان ساده، قراردادهایی هستند که بین خریدار و فروشنده (انتشاردهنده) منعقد می‌شوند. خریدار قرارداد آتی انتظار دارد قیمت در آینده افزایش پیدا کند. طبق قرارداد، مبلغِ مقداری مشخص از یک دارایی (مثلاً اتر) را در زمان عقد قرارداد پرداخت می‌کند. اما آن را در زمان انقضای قرارداد (تاریخ سررسید) که در قرارداد مشخص شده است، تحویل خواهد گرفت.

فروشنده قرارداد آتی انتظار دارد قیمت در آینده کاهش پیدا کند. و طبق قرارداد، پول مقدار مشخصی از یک دارایی (مثلاً اتر) را در زمان عقد قرارداد دریافت می‌کند. اما دارایی را در زمان انقضای قرارداد (تاریخ سررسید) که در قرارداد مشخص شده است، تحویل خواهد داد.

کاربرد اصلی این قراردادها، کاهش ریسک تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان بود تا بتوانند مواد اولیه یا محصولات خود را با اطمینان بیشتری تهیه کنند. با این حال، امروزه بیشترین کاربرد این قراردادها سفته‌بازی است. کارگزاری‌ها با ارائه اهرم (امکان قرض‌گرفتن و داشتن سرمایه چند برابری) جذابیت زیادی را برای معامله‌گران فراهم کرده‌اند. با استفاده از قراردادهای آتی معامله‌گران می‌توانند روی کاهش قیمت‌ها هم به‌ سود برسند.

قراردادهای آتی CME و تأثیر احتمالی آن بر قیمت اتر

بازار قراردادهای آتی اتریوم در بورس کالای شیکاگو، گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری شرکت‌ها در اتریوم است. چراکه به آنها این امکان را می‌دهد تا با همان روشی که در بازار‌های سنتی بورس کالای شیکاگو سرمایه‌گذاری می‌کنند،در اتریوم هم سرمایه‌گذاری کنند. با این حال، این موضوع همیشه نمی‌تواند یک اتفاق مثبت برای قیمت باشد.

همان طور که بالاتر اشاره کردیم،‌ در سال ۲۰۱۷، درست یک روز قبل از شروع معاملات آتی بیت کوین در CME، قیمت بیت کوین به اوج تاریخی خود رسید. و لی در روز معاملات، روند نزولی بیت کوین آغاز شد که مدت‌ها ادامه داشت.

در اکتبر ۲۰۱۹، رئیس سابق کمیسیون معاملاتی معاملات آتی کالای ایالات متحده (CFTC)،در مصاحبه‌ای اعتراف کردکه دولت ترامپ اجازه عرضه قراردادهای آتی بیت کوین را صادر کرد تا «حباب» این ارز دیجیتال از بین برود. تااینکه به قیمت واقعی خود برسد. به‌گفته او،شرکت‌های سرمایه‌گذاری طبق منطق معامله می‌کنند. ولی  اگر بدانند یک دارایی در قیمت واقعی خود معامله نمی‌شود، تلاش می‌کنند تا از کاهش قیمت‌ها سود ببرند.

بنابراین،‌ اگر تاریخ تکرار شود،‌ روند قیمت اتریوم تا روز ۸ فوریه صعودی خواهد بود و پس از آن روند نزولی این ارز دیجیتال آغاز می‌شود.

با این حال،نبایدفراموش کردکه بازار ارزهای دیجیتال دیگردر وضعیت سال ۲۰۱۷ قرارندارد. ازآنجاییکه زیرساخت‌های این بازار تا حد زیادی گسترش پیدا کرده‌اند. بنابراین ممکن است اتفاقاتی که سه سال پیش برای بیت کوین رخ داد، برای اتر رخ ندهد. وچه بسا روند صعودی آن ادامه پیدا کند. هر چه هست، به احتمال زیاد این هفته برای اتریوم، هفته‌ای پرنوسان خواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا