رپورتاژ اگهی

آیا استخراج بیت کوین قانونی است؟

زیست‌بوم رمزارزها را می‌توان به چند بخش کلیدی تقسیم کرد: ۱- صرافی‌ ها و پلتفرم‌ های معاملاتی؛ ۲- استخراج‌گران صنعت ماینینگ؛ ۳- سازندگان دستگاه‌ها و سخت‌افزارهای ویژه رمزارزها و ۴- توسعه‌ دهندگان نرم‌افزارهای ویژه.

هر یک از این فعالیت‌ها در کشورها و حوزه‌های قضایی متفاوت، با قوانین نظارتی مختلفی روبه‌رو هستند. برای مثال، تا همین چند ماه پیش، کشور چین، قطب صنعت استخراج رمزارزها بود؛ اما با اقدام دولت این کشور مبنی بر ممنوعیت سرتاسری استخراج رمزارز، تمامی ماینرهای چینی یا از این کشور کوچ کردند یا به‌طور زیرزمینی و محدود به فعالیت خود ادامه دادند. بنابراین افزون بر آنکه چارچوب‌های نظارتی متفاوت و گاه متضادی در کشورهای مختلف پیرامون رمزارزها وجود دارد؛ در عین حال، این چارچوب‌ها فاقد هرگونه ثبات لازم هستند و به تناوب با تصمیم‌گیری‌های مقامات دولتی، تغییر می‌کنند.

آیا استخراج بیت کوین در ایران قانونی است؟

در سال ۹۷ همزمان با انتشار نسخه پیش‌نویس مقررات‌گذاری رمزارزها از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، استخراج رمزارزها به عنوان یک صنعت قانونی به رسمیت شناخته شد. با این مصوبه، وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی اصلی اعطای مجوز به فارم‌های استخراج تعیین شد تا هم صدور مجوزهای جدید برای فعالان صنعت ماینینگ را تسهیل کند و هم به فارم‌هایی که پیش‌تر احداث شده بودند، نظارت داشته باشد.

گفتنی است که در حال حاضر، دولت به کسانی که خواهان برپایی فارم استخراج هستند، مجوز اعطا می‌کند. افزون بر این، مطابق با توافقنامه‌های منعقد شده میان وزارت صمت و وزارت نیرو، تعرفه ویژه‌ای برای برق مصرفی صنعت ماینینگ تعیین شده است که البته چندان به مذاق استخراج‌گران خوش نیامده است. به دلیل رشد روزافزون برق مصرفی خانوارها طی سال‌های گذشته، وزارت نیرو بارها برای جلوگیری از قطع برق در ساعات اوج مصرف، اقدام به قطع برق فارم‌های استخراج کرده است. بنابراین کسانی که خواهان ورود به این صنعت نوپا هستند، باید در کنار تمامی ریسک‌های موجود، خطر قطع احتمالی برق را نیز در محاسبات سود و زیان خود بگنجانند.

آیا استخراج بیت کوین در ایران مجاز است؟

استخراج بیت کوین به‌عنوان یک صنعت از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به رسمیت شناخته شده و فعالان حوزه ماینینگ برای برپایی فارم استخراج، ملزم به دریافت مجوز از نهادهای ذی‌صلاح هستند. با این حال، به‌گفته مقامات دولتی، اکثر دستگاه‌های استخراج بیت کوین در کشور به‌صورت زیرزمینی و غیرقانونی فعالیت می‌کنند. آماری هم که چندی پیش از سوی وزارت صمت منتشر شد، نشان می‌دهد که سالانه در کشور بیش از ۶۶۰ میلیون دلار رمزارز استخراج می‌شود که برابر با ۴ تا ۶ درصد از کل رمزارزهای استخراج‌شده جهان است.

مقامات دولتی وعده داده‌اند که فارم‌های غیرقانونی استخراج را شناسایی و در اسرع وقت، تعطیل خواهند کرد. آن‌طور که پیداست، این فارم‌ها در مجموع بیش از ۱۵۰۰ مگاوات برق مصرف می‌کنند که عدد بسیار قابل توجهی است. در تابستان گذشته، به دلیل رشد مصرف برق و ناتوانی نیروگاه‌ها از تأمین برق مصرفی، وزارت صمت به‌طور موقت، استخراج قانونی رمزارزها را ممنوع اعلام کرد. این تصمیم در ادامه منجر به اعتراض بسیار از فعالان صنعت ماینینگ شد. بنابراین اگر قصد دارید در صنعت استخراج بیت کوین سرمایه‌گذاری کنید، باید ریسک ناشی از عدم دسترسی هرچند موقت به انرژی را هم در نظر بگیرید.

 

آیا استخراج بیت کوین به صرفه است؟

استخراج یا ماینینگ بیت کوین، فرایند دریافت پاداش در قالب بیت کوین به ازای پردازش و اعتبارسنجی تراکنش‌های این رمزارز است. استخراج‌گران، بار تأمین امنیت شبکه بیت کوین را به دوش می‌کشند و شبکه نیز با پرداخت پاداش در قالب بیت کوین به آن‌ها، زحماتشان را جبران می‌کند. اگر قیمت بیت کوین از هزینه تمام‌شده استخراج آن بیشتر باشد، آنگاه می‌توان گفت که استخراج به‌صرفه است و ماینر می‌تواند به سود برسد. طی سال‌های اخیر، تغییرات گسترده‌ای در دستگاه‌ها و فناوری‌های استخراج به وجود آمده اند. همچنین مراکزی حرفه‌ای با توان پردازشی بسیار بالا قدم به میدان گذاشته‌اند که باعث ایجاد تحولاتی فراگیر در ابعاد مختلف صنعت استخراج شده است.

بسیاری از ماینرهایی که با تعداد دستگاه‌های محدود و به‌طور انفرادی به استخراج مشغول‌اند، یا افرادی که می‌خواهند با سرمایه‌های ناچیز وارد این صنعت شوند، پیش از هر چیز باید محاسبه کنند که آیا استخراج بیت کوین همچنان سودآور است یا نه.

تعیین سودآوری استخراج بیت کوین به عوامل بسیاری وابسته است. از قیمت برق و دستگاه‌های ویژه استخراج گرفته تا هزینه‌های دستگاه‌های خنک‌سازی، استقرار تأسیسات، تعمیرات دوره‌ای، اینترنت، اجاره مکان و بسیاری از عوامل دیگر. بنابراین بسته به سرمایه اولیه، هزینه‌ها می‌تواند به‌طور خطی یا نمایی افزایش پیدا کند. فارغ از عوامل بیرونی، قیمت بیت کوین و سختی استخراج آن نیز دو مولفه تعیین‌کننده در تخمین سودآوری استخراج هستند.

بنابراین اگر قصد دارید مبلغ کلانی را در صنعت استخراج بیت کوین سرمایه‌گذاری کنید، پیش از هر کاری با کارشناسان این حوزه مشورت کنید تا بتوانید به‌طور دقیق نرخ بازگشت سرمایه خود را به دست آورید.

اما اگر تنها یکی دو دستگاه استخراج دارید، تنها هزینه عمده شما هزینه برق مصرفی دستگاه‌ها است. هرچه به برق ارزان‌تری دسترسی داشته باشید؛ می‌توانید سود بیشتری کسب کنید.

 

خرید بیت کوین بهتر است یا استخراج آن؟

 

بدیهی است که خرید بیت کوین، آسان‌تر از استخراج آن است. در استخراج بیت کوین اگر خودتان اقدام به خرید و راه‌اندازی دستگاه‌ها کنید:

۱ – برای راه‌اندازی سخت‌افزار و همچنین تأسیسات خنک‌کننده و برق مصرفی آن‌ها باید هزینه گزافی بپردازید.

۲- باید به‌طور مرتب برای تعمیر و نگه‌داری دستگاه‌ها هزینه کنید.

اگر هم به جای خرید دستگاه‌ استخراج، از روش استخراج ابری استفاده کنید، احتمال دارد که در محاسبه تعداد بیت کوین‌هایی که نصیبتان می‌شود، دچار خطای محاسباتی شوید. همچنین بسیاری از پلتفرم های استخراج ابری قابل اعتماد نیستند و ممکن است سرمایه خود را در طرح های کلاهبرداری از دست بدهید.

به یاد داشته باشید که سودآوری استخراج بیت کوین یک تابع خطی نیست و همان‌طور که پیش‌تر گفته شد به عوامل متعددی بستگی دارد، از جمله:

  • سهم شما از کل هش ریت شبکه
  • شاخص سختی کنونی شبکه، میزان پاداش استخراج بلاک
  • هزینه‌های نگه‌داری دستگاه‌ها و انرژی مصرفی
  • استهلاک تجهیزات
  • هزینه خریداری پلن‌های استخراج ابری

به دلیل همین پیچیدگی‌های فراوان، بهترین توصیه برای سرمایه‌گذاران خرده‌پا و افرادی که سرمایه اولیه ناچیزی دارند، این است که به‌طور مستقیم با استفاده از یک صرافی‌ آنلاین ارز دیجیتال معتبر همچون صرافی ارز دیجیتال ارزپایا، بیت کوین، ارز اتریوم و دیگر کوین‌ها را بدون دردسر و با کمترین کارمزد ممکن خریداری کنند.

برای خرید بیت کوین از صرافی ارزپایا کافی است به وب سایت این صرافی به آدرس https://arzpaya.com مراجعه کرده و با ثبت نام و انجام مراحل احراز هویت، به راحتی به معامله ارزهای دیجیتال بپردازید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا